loader image
Even geduld aub
Hoofdstuk 1 Van 8
In uitvoering

Over dit werkboek

Als ondernemer bouw je elke dag met hart en ziel aan je eigen onderneming. Nieuwe vragen uit de markt, bewegingen in de interne organisatie en de veranderde tijdgeest stellen je daarbij steeds weer voor nieuwe uitdagingen en dilemma’s. Hoe speel je in op deze ontwikkelingen? Hoe doe je recht aan je eigen idealen? En wat betekent dit voor je dagelijkse operatie? Toch lukt veel ondernemers niet om regelmatig echte aandacht aan te geven deze thema’s. En dat terwijl dit essentieel is om je onderneming te ontwikkelen en sterker te maken voor de toekomst.

In de course Coherent Ondernemen werk je aan meer bewustwording over jouw onderneming. Hoe functioneert je bedrijf? Welke doelen streef je na? Welke rol neem je in en wat zijn de thema’s die je aandacht vragen? Aan de hand van dit werkboek ga je stap voor stap met deze vragen aan de slag.

In het werkboek vind je praktische oefeningen die erop gericht zijn om je aan het denken te zetten, anders te laten kijken en inzicht te verschaffen in je onderneming en de thema’s die hier spelen. Aan het slot heb je de belangrijkste opgaven van je onderneming in beeld gebracht en heb je een basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van je onderneming en je eigen ondernemerschap.

De oefeningen in het werkboek worden ingeleid door een korte beschrijving van de achterliggende theorie. Je kunt de opdrachten vervolgens individueel uitwerken, maar je kunt hier eventueel ook andere mensen uit je onderneming bij betrekken. Als je jezelf blijvend wilt ontwikkelen, kun je de oefeningen in verschillende perioden en situaties herhalen. Ze helpen je om bewust te worden en steeds weer de juiste vragen te stellen.